Webbdesign, programmering och allt som hör där till

Internet, Webbdesign

Skapa din egna webbsajt

Oavsett om du är en privatperson eller ett företag som är i behov av att på ett eller annat sätt nå ut med ett budskap till en större massa är en hemsida ett viktigt steg. Med en unik hemsida kan du samla all den information du önskar göra synlig för andra på ett och samma ställe där fördelen är att du kontinuerligt kan justera och uppdatera innehållet.

Idag finns det riktigt bra plattformar att använda sig av även för dig som väljer att göra din egen hemsida, utan att anlita en särskild byrå. WordPress är den kanske allra största plattformen av internationell karaktär och med sitt flexibla koncept används den av så väl privatpersoner som företag.

Hur du sätter igång

Se till att välja ett webbhotell för din hemsida som kommer vara den plattform som ger dig verktygen för att lägga upp en unik sajt i ditt eller företagets namn. Du har vanligtvis olika ”paket” att välja bland där det dyraste erbjudandet också är det mest professionella. Priset varierar mellan olika hemsideleverantörer, men det generella är att du antingen betalar en klumpsumma för det kommande året eller mindre summor uppdelade på en viss tid.

Om du sedan tidigare inte har någon som helst erfarenhet av att jobba med hemsidor är tipset att låta någon kunnig hjälpa dig till en början. Åtminstone för att få en bra uppfattning om hur redigering och publicering går till, samt en genomgång av återkommande webbtermer.

Nu är du igång – vad händer härnäst?

När du väl lyckats med att få din hemsida i rullning och även börjat lägga upp ett färdigt grundinnehåll på sajten är det dags att börja tänka marknadsföring. I detta fall handlar det om att synas i sökmotorernas resultat på webben så att besökare kan hitta din sajt.